Afa CanFabra

Switch to desktop Login

FilXRanda | Juny 2017

cap

ESCOLA
FESTES
FESTES
escola pq pq carma pq rua

Inauguració de l´Escola

Coneix tots els detalls de la inauguració oficial de la nostra escola.

Carnaval a Can Fabra

 Molta màgia i molt bon ambient en les festes de Carnestoltes per a petits i grans.

Una Rua Encantada

Quan arriba Carnestoltes l´ambient s´omple de ganes de cantar, ballar i jugar!

ESPAIS EXTERIORS
ESPAIS EXTERIORS
FORMACIÓ I FAMÍLIA
pq sentit pq lemur pq neu

Camí pels sentits

Un passeig pels cinc sentits que ens permeti obrir finestres interiors.

Projecte Lemur

Convertim-nos en petits mags capaços de canviar l'entorn amb un obrir i tancar d'ulls.

Sortida a la neu: La Molina

Ens encanta la neu i en aquesta sortida vam poder-la gaudir de moltes maneres diferents.

FORMACIÓ I FAMÍLIA
ESCOLA
GEGANTS
quinzets pq miral pq pq gegamnts

Xerrada: Els Quinzets

Com aprenen «mates» els nostres fills a l'escola? Descobreix-ho amb els quinzets.

Un mural a Can Fabra

Deixa't sorprendre pels personatges de Jaume Copons i Liliana Fortuny.

Trobada de Gegants 2017

Ritme dels tambors i una comparsa atrevida pels carrers de Sant Andreu.

BIBLIOTECA
BIBLIOTECA
SOLIDARITAT
pq bibli pq drac1 jordi2

Sant Jordi a Can Fabra

Màgia i il·lusió, aquest són els condiments que mai falten a l'escola per Sant Jordi.

Un drac a Can Fabra

Els dracs sempre han generat cert respecte. Però hi ha dracs... i dracs!

Intercanvi de llibres

Un llibre, una signatura. Els personatges dels contes prenen vida a Can Fabra.

FORMACIÓ I FAMÍLIA
SOLIDARITAT
ESCOLA
pq bici pq aliments pq bbcn

Sortida en bici

L'excursió en bicicleta per la Via Verda del Carrilet va ser tota una aventura!

 

Recollida d´aliments

Un total de 120 litres d'oli, 43 kg de puré i 25 paquets de bolquers. Gràcies!

 

25 anys Barcelona 1992

Els alumnes de 5è han preparat danses per commemorar les Olimpíades de Barcelona '92.

 

Darrera actualització el Divendres, 16 Juny 2017 11:14

Vist: 169

Color i Literatura: Un Mural a Can Fabra

mural copons

 

I, amb poc temps, es va fer la llum! El gris del formigó va deixar pas a un món de colors que va despertar-nos les ganes de viatjar, capbussar-nos en un món ple d’aventures i transportar-nos a paisatges llunyans, per tal de descobrir les històries d’uns personatges que ens desperten emocions i ens transmeten les ganes de recórrer camins inexplorats!


Val la pena no perdre’s cap detall del mural del pati de l'escola. Observeu-lo i deixeu-vos sorprendre pels personatges creats per l'escriptor Jaume Copons i Liliana Fortuny. Voleu saber més sobre Jaume Copons? Doncs no us podeu perdre aquesta entrevista!

Com va sorgir la idea del mural?

La idea de fer un mural a l’escola va néixer durant el curs 2015-2016, quan la Liliana i jo vam venir a fer  un taller a l’escola, encara als barracons.  La Carme ens va dir que  aviat tindríeu nova escola i que estaria molt bé que féssim un mural. Segurament  havia vist a les xarxes socials una altre mural que havíem fet anteriorment.  La cosa és que hi va haver molta connexió, la rebuda va ser molt bona, ens vam sentir molt ben tractats  i vam veure els nens i nenes  tan il·lusionats que vam dir que sí, que vindríem a fer el mural.  Funcionem  així, hi ha coses que les fem perquè sí i altres coses no les fem ni cobrant. Ens  hi havíem compromès. I  a més, ara, com que sóc pare de l’escola,  més enllà del compromís, fer el mural era contribuir a fer de l’escola un lloc  amb més color, idees, sensacions... I, que consti, que el mural no és res comparat amb l’esforç que fan molt pares i mares per fer d’escola un lloc agradable per a tots els nens i nenes.

Té un fil conductor aquest mural que en dugui a un relat o frase?                                                         

No  vam voler fer un  mural de l’Agus i els monstres, la col·lecció que fem la Liliana i jo perquè els nens no tenen cap culpa que nosaltres tinguem aquesta dèria, ni volíem fer promoció. Vam plantejar posar-hi algun monstre, perquè és marca de la casa, però  vam pensar en un espai màgic poblat per personatges i elements propis de la literatura i la música, elements que els nens i nenes ja coneixen o que coneixeran a mesura que llegeixin i escoltin música.  Crec que el mural dóna per a vàries frases, però  les han de trobar els nens i nenes i aquells que se’l miren. A mi me’n suggereix una de molt senzilla d’en Lennon:   “Nothing is real”.

Quants van ser les/els participants? 

Per fer el mural  la Liliana va comptar  amb l’ajut de  la gent de La Rambla,  això va permetre que el poguéssim fer en tres dies, perquè sempre eren entre tres  i cinc persones treballant en el mural  i jo, que més aviat molestava, perquè d’escriure més o menys en sé, però dibuixar i pintar em sembla impossible.  Vaig pintar alguna cosa, i els meus companys, molt respectuosos, no deien res però refeien el que jo havia pintat.  Clarament era la Liliana qui dirigia el projecte.

Hi ha anècdotes divertides darrera de la seva realització?

Recordo, per exemple, que  tot d’una tothom va pensar que ens farien falta pinzells prims i tothom en va anar comprar. O que vaig anar  a comprar falafels per a tothom, m’hi van posar molt picant i, com que no teníem aigua vam tenir una crisi.  Això per no parlar de  quantitat industrial de taques a la roba, jaquetes, abrics i bosses. Era tan fàcil com haver  tapat la roba, però  vam confiar massa amb la nostra polidesa.

 

mural1        mural2

 

Darrera actualització el Divendres, 16 Juny 2017 11:08

Vist: 68

Una Rua “Encantada”

carnestoltes 2017

 

Quan arriba el Carnestoltes tothom té ganes de cantar, ballar i guarnir-se amb disfresses de colors! És fantàstic jugar a ser una altra persona, un animal fantàstic o un dibuix animat, oi? Tot és possible per carnestoltes! Aquest any, la nostra Rua volia lluir esplendorosa i un grup de famílies engrescades va posar-se mans a l’obra per omplir de llum i de color els carrers de Sant Andreu.

L’escola va convertir-se en un meravellós Bosc Encantat, llar de multitud d’éssers petits i màgics: trolls, fades, follets… Tot és possible per carnestoltes… o ho dubtàveu?

A la Rua lluint carrossa

I per acabar la setmana diumenge vam participar un cop més a la rua de carnaval del Dte. Enguany vam lluir com mai amb la fantàstica carrossa en la que també pares i mares de l’escola han dedicat molt treball i enginy durant els últims caps de setmana.

La Rua va ser tot un èxit gràcies a la nombrosa participació i energia de les famílies que van fer dels carrers del barri in màgic bosc encantat amb fades, follets, trolls, bolets....  

El  nombre d’assistents ha estat probablement un dels més nombrosos en la encara curta vida de la nostra escola. L’element de la carrossa amb la música amplificada va animar de forma fantàstica tot el recorregut  en el que nens i grans no vam parar de ballar durant tota la desfilada. Tot plegat;  disfresses, participació, carrossa... va generar també un gran ambient de cohesió i identitat “CanFabrera”.

 La carrossa es va vestir de gala per donar protagonisme a un arbre dels desitjos, que recollia les il·lusions que nens i nenes penjaven a les seves branques:

 «Que no hi hagi més guerres al món”»

«Que la meva escola sigui la millor del món»

«Que posin porteries al pati»

Cadascun d'aquests desitjos donava força i color a la nostra carrossa, però també reafirmava els llaços entre follets, fades, trolls, arbres i bolets que van omplir els carrers del barri amb ritme i confeti.

 Que visqui la màgia, que visqui Can Fabra!!!

 

Darrera actualització el Divendres, 16 Juny 2017 11:11

Vist: 174

Carnaval a Can Fabra

cc

 

Carnaval a Can Fabra

Després de setmanes de treball intens per part de moltes famílies implicades, el cap de setmana del 24, 25 i 26 de febrer vam poder gaudir d’una de les festes de Carnestoltes més especials dels últims anys. La temàtica, com sempre, anava relacionada amb un projecte de l’escola. Aquest any i aprofitant el projecte Lèmur per transformar els espais exteriors, la nostra escola es va transformar en un magnífic Bosc Encantat...

Durant la setmana, els nostres nens i nenes van poder gaudir d'activitats dins el menjador de l'escola com ara els conta-contes, que narraven les seves històries endinsats en un veritable bosc encantat, ambientat amb sons propis de la natura, com el cant dels ocells, el vent bufant o el brancatge dels arbres en moviment. 

El divendres 24 a la tarda, els alumnes que es van quedar a dinar a l'escola i els que s’hi van afegir després van poder gaudir del meravellós Bosc Encantat, fruit del treball que van dur a terme amb molta dedicació i imaginació, durant setmanes, un grup de famílies de l’escola. Un grup de Trolls, components de la colla encarregada de les funcions d’amfitriona en el Carmanyolestoltes d’enguany, va anar a recollir als nens al menjador i els va convidar a la festa, tot animant als infants, que de seguida van respondre a la invitació ballant i cantant els hits que més funcionen a l’escola.

Un cop arribades les famílies, la tarda va finalitzar amb el berenar de coca i xocolata que vam poder compartir junts mares, pares, àvies, avis i infants. 

El Carmanyolestoltes: espai de cohesió i diversió

 A la nit del 24 va arribar el moment del tradicional Carmanyolestoltes en la seva vuitena edició!!! El bon ambient, la diversió i la creativitat van marcar com cada any aquesta festa tan especial que té lloc gràcies a l’esforç de la comissió organitzadora i a la confiança de l’escola. La festa és sempre un element d’integració i, com a tal, el «carmanyoles» ha tornat a funcionar com un espai de cohesió i generador de sinèrgies entre les famílies, que serveix per tirar endavant altres projectes en favor de l’escola i els nostres fills i filles.

La participació va ser, com cada any, molt nombrosa, tant en comparsa com en parelles. Animem a tots aquells que encara no s'han decidit a assistir-hi, sobretot les famílies nouvingudes a la nostra escola, que no es perdin la propera edició que participin en aquest esdeveniment festiu de festa, ball, sopar i molt bon rotllo.

L’equip de mestres i el seu homenatge a YMCA va ser fantàstic (com sempre)!

carmanyola

Uns novatos al Carmanyolestoltes

Quan estava a punt d’arribar el Carnestoltes, vaig veure un cartell a l’escola que anunciava el Carmenyolestoltes, però no li vaig donar més importància. No havia rebut cap altra informació i no sabia ben bé de què es tractava.

El dia abans del Carnestoltes van dir-nos que no ens ho podíem perdre, que era un gran esdeveniment. El que més em va sorprendre de la convocatòria és que era una festa sense nens!

La nit de Carnestoltes estàvem a casa, amb uns amics, i després de sopar vam decidir anar a treure-hi el nas. Ens vam posar una perruca per passar desapercebuts i cap a l’escola! Quan vam arribar, vam al·lucinar! No sabíem ben bé què ens trobaríem, i de sobte vam presenciar una actuació de persones vestides de negre i perfilades amb llums led que ballaven Everybody dance now. Allò prometia! I després, grups de trolls movent-se al ritme de Justin Timberlake, un parell de Shakiras i Carlos Vives culejant amb La bicicleta, mosqueters, investigadors del CSI, llenyataires, grans de raïm, tribus caníbals… Molta imaginació, molta feina i moltes ganes de festa!

I, quan ja ens semblava brutal tot el que havíem vist, a l’escenari del bosc encantat (sí, aquell menjador on de dia hi mengen els nostres fills) es va plantar una banda, De vuelta, que va posar-se el públic a la butxaca amb un repertori de versions d’aquelles que tothom canta i balla. Però encara no ho havíem vist tot! Ballar fa venir set i, al fons del menjador es va aixecar la persiana de la cuina i va començar a funcionar el servei de bar. Ja tenim tots els ingredients per una nit rodona: música, disfresses, bar i gent amb moltes ganes de gresca!

Com que era la nostra primera vegada i havíem deixat els nostres amics a casa, vam fer una retirada a temps, però estem segurs que l’any que ve repetirem! Anem buscant cangur…

Darrera actualització el Divendres, 16 Juny 2017 11:07

Vist: 338

Intercanvi de llibres: Un món de meravella

llibres

 

Tanca els ulls i imagina… pots ser l’Alícia al país de les meravelles, o la Dorothy caminant pel camí de llambordes grogues o fins i tot un hòbbit perdut per les tenebres de Mordor… El nostre cap és un bagul que amaga una infinitat de personatges i d’aventures!

I per Sant Jordi, molts d’aquests personatges imaginaris es deixen veure per l’escola. No t’extranyis si et topes amb en Gargamel que busca un barrufet per esmorzar, o una colla de Trolls t’agafen per abraçar-te perquè és l’hora de les abraçades. Tampoc et sorprenguis si el mag Merlí et pica l’ullet o si, pel pati, es passegen un drac i un porquet agafats de la mà.

En aquesta foto hi veureu algun dels personatges que van passejar-se per l’escola el 23 d’abril: la Dona Robin, un cavaller, uns quants barrufets, la Princesa, un Pirata o l’Shrek i la seva estimada Fiona.

I, a part de deixar-se veure, tots aquests personatges han signat els llibres que els nens i nenes han intercanviat en l’esperat moment de l’intercanvi de llibres.

Tothom participa de la festa, la màgia dels contes es torna real i tots en som personatges imprescindibles.

Feliç Sant Jordi!

 

 

Darrera actualització el Divendres, 16 Juny 2017 11:12

Vist: 84

© Afa Can Fabra

Top Desktop version