Afa CanFabra

Switch to desktop Login

Inauguració oficial de la nostra escola

inauguracio

 

Després de molt de temps esperant aquest moment, d’anys de decepcions, de mentides i de lluites al carrer i als despatxos, el passat 12 de maig va arribar, per fi, el dia d’inauguració oficial de l’edifici de la nostra escola.

Si bé des de començament de curs les aules ja havien estat ocupades per l’alumnat de Can Fabra i pels volts de Setmana Santa l’ocupació va ser ja pràcticament de la totalitat de l’espai, les agendes de les autoritats van determinar que fins a aquesta data d’inauguració no fos efectiva.

Les actuacions dels grups participants al Dansa Ara i la Cantània d’enguany va donar pas a un dels moments més emotius de la tarda amb el cant, acompanyat pel seu autor a la guitarra (l’exmestre de l’escola Ciscu Montaner), de «l’himne oficiós» de Can Fabra, La Fàbrica de Valors, que va donar pas a la part més institucional de l’acte.

Certament l’acte va tenir una representació institucional de primer nivell amb la presència de la Consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Sra. Meritxell Ruiz, i la vicepresidenta del Consorci d’Educació de Barcelona, la Sra. Laia Ortiz. També va intervenir la Directora de l’escola, qui va reivindicar el paper de l’equip docent i va agrair a tots els actors que han fet possible que per fi tinguem edifici nou, i va destacar el paper de les famílies i dels executors efectius de l’obra (treballadors/res i cap d’obra), per les facilitats i les complicitats mostrades.

Per part dels representants de les famílies, van intervenir Albert Palomo com a primer President de l’AFA i l’actual, José Luis Carol, acompanyats de la resta de Presidents/a de l'AFA que han viscut aquest procés, per tal de visualitzar la lluita llarga i col·lectiva que ha suposat. Així ho va exposar Albert al explicar que: «A setembre de 2009, va començar a rodar l'escola en barracons, també vam néixer com a AFA i entre les primeres accions que vam fer va ser constituir una Comissió d’obres pel seguiment. Innocents com els nens, ens pensàvem que seria cosa de 3-4 anys tenir l'edifici nou. De la realitat ens en vam adonar de seguida. Ja vam veure que això seria una lluita llarga i contínua». Seguidament, va puntar que: «Avui amb goig donem per extingida la comissió d'obres. Amb fort agraïment a tots els pares i mares que hi han format part i a tots aquells que ens han recolzat en les moltes mobilitzacions que hem hagut de fer». Per la seva banda, Carol es va centrar en enumerar totes les accions i funcions que realitzen els grups de treball de l’AFA per tal de posar en valor el paper de les famílies que no volen ser tractades com a clients sinó com a actors que afegeixen valor a la mateixa escola. Finalment es va adreçar a les autoritats per tal de recordar que en aquesta funció és preferible tenir la complicitat de les autoritats però que, quan aquesta no es produeix, les famílies ho han de fer explícit, de forma «conseqüent, rigorosa i lliure».

L’actuació de la Colla Gegantera, una xocolatada i l’espectacle d’animació de Pentina el Gat van donar per finalitzat l’acte en una tarda emocionant, càlida i calorosa.

© Afa Can Fabra

Top Desktop version