Afa CanFabra

Switch to desktop Login

25è aniversari dels Jocs Olímpics BCN 92 i Can Fabra

olympiades

Enguany celebrem que fa 25 anys Barcelona va viure un dels moments més màgics de la seva història, els Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona '92. La commemoració del 25è aniversari dels jocs de Barcelona '92 és el millor pretext per recuperar amb força els valors vinculats a l'esport i l’olimpisme. Recuperar aquests valors ha d'ajudar a promoure entre la ciutadania actituds més participatives i compromeses amb el desenvolupament de la societat en el seu conjunt.

La nostra escola ha estat convidada per participar en aquest esdeveniment en commemoració de les Olimpíades Barcelona 1992. Els alumnesde 5è han preparat diferents danses amb la finalitat de transmetre els valors olímpics de la nostra ciutat: la solidaritat i la pau, el respecte pels altres, la cultura de l'esforç, la cerca de l'excel·lència i el joc net.

Jan Solé comparteix amb nosaltres tots els detalls d'aquest esdeveniment tan emotiu en el qual van aflorar l'esportivitat i els bons records.


El dilluns passat els alumnes de 5è van ser a l'Estadi Olímpic a celebrar els 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992.
Per celebrar aquest acte al ritme de la música, els nens i nenes van ballar dues danses: una dansa amb coreografia en què el cos es deixava portar per la música al uníson, i una altra de percussió en la qual el cos va funcionar com un instrument més, fent sonar la caixa toràcica i la boca. «Ha estat molt divertit... la dansa de percussió és la que m'ha agradat més», deia en Jan.

Aquest esdeveniment ha estat el principal protagonista a les classes d'Educació Física al llarg d'aquest curs. No només s'han treballat les coreografies amb la Cristina, sinó que també han comptat amb l'ajuda de familiars i amics que han donat testimoniatge de la seva experiència i dels seus records d'aquesta època. «Ha estat molt emotiu escoltar a pares, oncles, avis, amics... Explicaven que la gent es va posar molt contenta quan es va anunciar que Barcelona seria la ciutat Olímpica l'any 1992. Ha estat alguna cosa molt emocionant per a tots els barcelonins....» afirmava Jan. 

Al costat de la nostra escola, altres escoles ensenyaven les seves danses. «Cada classe portava una torxa des de l'entrada fins al lloc on s'havia de situar...»

No hi ha dubte que aquest esdeveniment ha estat ple d'emoció i de records, un moment ideal per «ballar tots com a bojos Amics per sempre»

Gràcies Jan Solé per la teva crònica olímpica!

 

© Afa Can Fabra

Top Desktop version