Afa CanFabra

Switch to desktop Login

“Ni un dia més en barracons a l’Escola Can Fabra”

 

 

COMUNICAT DE PREMSA

“Ni un dia més en barracons a l’Escola Can Fabra”

  • Prop de 500 persones membres de l’Escola Can Fabra del barri de Sant Andreu, a Barcelona, han sortit al carrer per a manifestar el seu rebuig a que  els seus fills i filles comencin el proper curs escolar novament en barracons, després d’un nou endarreriment en les obres de construcció de l’edifici definitiu.
  • Els pares i mares de l’Escola Can Fabra del barri de Sant Andreu, a Barcelona, no accepten que els seus fills i filles comencin el proper curs escolar novament en barracons, després d’un nou endarreriment en les obres de construcció de l’edifici definitiu.
  • Desprès de 7 anys d’espera, aquesta hauria d’estar enllestida abans del 2 de setembre, data inicial compromesa pel Departament d’Ensenyament, per tal que el curs 2016-2017 es pugui iniciar amb total normalitat.
  • Les famílies es reuniran en assemblea el proper dimarts 31 a on decidiran les noves mobilitzacions si no hi ha novetats favorables.

 

Una marea verda, color identificador del CEIP Can Fabra, ha envoltat l’edifici en construcció que hauria de rebre l’escola des de començament del curs vinent.

Sota el lema, “Departament d’Ensenyament, no ens expliquis més pel•lícules”, les famílies i alumnes han denunciat en to irònic la situació amb pintades a la tanca d’obres basades en títols de pel•lícules com “2016 Odissea i sense espai” o  “L’escola interminable”.

El nombrós grup de persones que ha aplegat la convocatòria ha fet necessari  tallar la circulació dels carrers Sant Adrià i part de Segre, que són els que envolten l’escola.

Les famílies de l’escola Can Fabra van rebre amb indignació i decepció la informació facilitada pel Departament d’Ensenyament que les obres de l’edifici definitiu de l’escola Can Fabra no estaran enllestides a temps, el 2 de setembre de 2016, tal i com s’havia compromès, per tal que el curs 2016-2017 es pugui iniciar amb total normalitat.

L’Escola Can Fabra va obrir portes en barracons dins el recinte de la Fabra i Coats a Sant Andreu el setembre de 2009 amb tres grups de P3. Set anys desprès compta amb 16 grups, de P3 a 4rt de primària, amb 400 alumnes estudiant en uns mòduls ubicats en un solar molt limitat i cada cop més petit a causa de les obres de la nova escola que s’estan fent al seu entorn. D’un espai lliure per pati  de 1850m2 les obres han provocat dues reduccions successives que l’han deixat en només 660m2 per a 400 alumnes i sense cap pista esportiva. També el menjador ha quedat insuficient, de manera que molts alumnes mengen en les pròpies aules o en l’aula de psicomotricitat.

La situació s’ha tornat insostenible i les famílies no accepten que el nou curs, ja amb 450 alumnes, comenci sense el nou edifici en funcionament. Així, adverteixen que les instal·lacions actuals estan al límit de la seva capacitat i que no hi ha marge per encabir 50 nous alumnes de P3 sense sacrificar espais com la biblioteca o l’aula d’anglès, comptant ja que l’escola no disposa d’equipaments normals a les escoles com laboratori o gimnàs. A més a més, un trasllat un cop iniciat el curs és del tot inviable sense generar afectacions al funcionament normal de l’Escola.

 

7 anys en barracons, ni un més

Les famílies i alumnes porten 7 anys esperant el nou edifici, que ha acumulat nombrosos retards en les fases de projecte i licitació d’obres, fins al límit que l’any passat, després de la mobilització de les famílies, el Departament es va comprometre que el curs 2016-2017 s’iniciaria amb normalitat al nou edifici, evitant la dificultat que suposaria traslladar l’activitat escolar dels barracons al nou edifici en ple curs.

Les famílies han manifestat al Departament que en el marc de la conjuntura econòmica actual, els nens i nenes de l’Escola Can Fabra ja han patit en escreix els efectes de les retallades i falta d’inversions en nous centres educatius, i que aquesta situació no ha de perdurar i continuar recaient en un grup particular d’alumnes, el futur acadèmic del quals els pot abocar novament a barracons a l’etapa de l’educació secundària en el cas dels que acabin continuant els estudis en el futur IES Martí i Pous, un altre equipament escolar que fa anys que s’espera al barri de Sant Andreu.

Així mateix, les famílies agraeixen l’esforç i implicació de l’equip de mestres per fer que, en aquestes condicions, l’activitat docent es vegi afectada mínimament.

Noves mobilitzacions

Fartes de la situació, les famílies es reuniran en una nova assemblea el proper 31 de maig i decidiran noves accions per continuar reclamant al Departament d’Ensenyament que posi tots els mitjans necessaris per accelerar les obres i recuperar el temps perdut, ja que no accepten l’inici de curs sense el nou edifici. No estan disposades a acceptar que, un cop programada i en execució, no siguin capaços d'acabar-la pel nou curs causant un nou perjudici.

 

AFA Escola Can Fabra

Darrera actualització el Dissabte, 28 Maig 2016 10:07

Vist: 567

Informació sobre la construcció de l’edifici definitiu de la nostra Escola

Hola famílies,

 

Us fem arribar un resum dels punts mes importants que es van comentar a la ultima comissió de seguiment de les obres del recinte de Fabra i Coats, cocretament en referència a la construcció de la nostre escola:

 

·         Gisa i Departament d’ensenyament acaben de recepcionar el projecte final per part dels arquitectes i tindran per davant un període per realitzar una revisió final de entre 2 i 3 setmanes.

 

·         La licitació de la obra s’obrirà aquest Juny i l’adjudicació a la empresa constructora serà al Setembre. Segons previsió de calendari, les obres de la nova escola comenceràn al Octubre d’aquest any amb una durada aproximada de entre 12 i 14 mesos.

 

·         Per tenir un compromís polític, des de la comissió juntament amb l’escola, s’ha demanat al regidor del districte el Sr. Blasi, que presenti a les famílies el projecte definitiu juntament amb el calendari de les obres abans de que acabi aquest curs, a una data a concretar el pròxim mes de Juny.

 

Us mantindrem informats de qualsevol altre novetat.

 

I com sempre, si teniu qualsevol comentari al respecte, podeu enviar-nos e-mail al nostre correu.

 

 

Comissió d'obres

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

 

Darrera actualització el Dissabte, 05 abril 2014 10:15

Vist: 495

OBRES D’AMPLIACIÓ DE LES INSTAL.LACIONS DE L’ESCOLA ACTUAL

Obres d’ampliació de les instal.lacions de l’escola actual.

 

Des de la comissió d’obres us volem mantenir informats en tot moment sobre l’estat de les obres d’ampliació de l’escola actual, perquè sapigueu què és el que us trobareu a la tornada de les vacances. I és per això que, després de les reunions amb l’Administració per consensuar una correcta distribució de l’ampliació i alguna vista d’obra que hem pogut realitzar de seguiment dels treballs, passem a explicar-vos el que finalment s’ha aconseguit.

La superfície final d’ampliació de l’escola serà aproximadament d’uns  2.300m2 tots ells ubicats a l’interior del recinte Fabra i Coats. D’aquests, 303m2 corresponen a l’espai ocupat pel nou edifici i 1.857m2 pel pati. Es preveu una pista esportiva de 32x22 m (704m2). El guany d'espai és considerable i perquè tingueu un ordre de magnitud, el nou pati representa triplicar la superfície del pati actual que és aproximadament d’uns 600m2.

L’accés a les noves instal·lacions és mantindrà a través del portal actual ubicat a la placeta.  La comunicació de les instal·lacions actuals amb les noves es produirà a través d'una obertura que s'ha realitzat al mur lateral existent i a través d'una rampa que salvarà el canvi de nivell entre els dos àmbits. Tanmateix, es preveu un accés adicional a les noves instal·lacions des del propi recinte de Fabra i Coats, i que es preveu d’ús extraordinari.

El nou edifici provisional, s’ha conformat a base de mòduls prefabricats com les instal·lacions actuals. Aquest encabirà 4 aules, una sala polivalent, un despatx i lavabos, tot a nivell de planta baixa.

Us adjuntem el plànol on es veuen les instalacións actuals, l'ampliació que està en procès i la ubicació de la futura escola:

 

  

Podeu consultar un petit reportatge fotogràfic de l’evolució de les obres fins a data d’avui seguint el següent link:: Fotos --> Obres d'ampliació

 

Per altra banda, respecte al procés de construcció de la nova escola, ja  s'està redactant el projecte executiu i aquest setembre la comissió d'obres i l'equip directiu de l'escola mantindrem una reunió de seguiment amb els redactors del projecte. Com sempre, una vegada realitzada aquesta reunió us informarem amb una publicació a la web.

 

Comissió d'Obres.

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

 

Darrera actualització el Dilluns, 05 Agost 2013 22:32

Vist: 967

Informació actualitzada sobre la construcció de l’edifici definitiu de la nostra Escola

Informació actualitzada sobre la construcció de l’edifici definitiu de la nostra Escola

 

Famílies, el passat 3 de desembre vam tenir una nova reunió amb els representants del Consorci d’Educació, el Departament d’Ensenyament, el del Districte i els arquitectes  redactors del projecte de l’escola. Respecte el calendari, segons el què ens van informar a la reunió, els arquitectes lliuraran el projecte al Departament d’Ensenyament passat Reis i es preveu licitar les obres a la primavera, per tal que es puguin iniciar a finals d’estiu com a molt tard, tot i que miraran d’escurçar els terminis el màxim possible. Així, és manté la previsió de poder disposar ja del nou edifici per l’inici del curs 2015/2016.

Des de la Comissió d'Obres, en coordinació amb la Direcció de l'Escola, seguirem puntualment el tancament del projecte i el procés de licitació per tenir-vos informats de totes les novetats.

 

A la reunió, els arquitectes van presentar els plànols quasi-definitius de l’escola i es van debatre petites millores funcionals addicionals a les ja introduïdes en fases anteriors. En particular, podríem destacar les següents:

  • Disposar d’un paviment flexible a la zona de jocs del pati d’infantil,
  • Permetre que cadascuna de  les aules de la planta primera (educació infantil) i les de la segona (primària) tinguin una porta accés directe a la balconada
  • Modificació de les dues rampes d’accés al gimnàs, aconseguint dos objectius diferents: fer més ample l’espai i millorar substancialment l’itinerari adaptat a persones de mobilitat reduïda des dels vestuaris al gimnàs i a l’escenari.

Ara que aquest procés de redacció del projecte ja toca al seu fi i que ja comencem a tenir molt clar com serà la nova escola, en una propera edició del FilxRanda inclouren un article per fer recordatori de com ha evolucionat el projecte des del seu inici, on alguns canvis han estat motivats per les aportacions fetes per la Direcció de l’Escola i la Comissió d’Obres.

 

Així mateix, en breu, penjarem al web la darrera versió dels plànols que ens han facilitat.

 

Comissió d'obres 

 

Darrera actualització el Divendres, 20 Desembre 2013 19:32

Vist: 897

Reunió de la Comissió de seguiment de les obres de Fabra i Coats

Benvolgudes families de Can Fabra,

 

desde la Comissio d'obres us volem informar que el proper 23 de juliol a les 19:30h a l´Auditori de Can Fabra , del centre cultural de Can Fabra al carrer Segre 24-32, tindra lloc la propera reunió de la Comissió de seguiment de les obres de Fabra i Coats on es tractaran els següents temes:

 

1. Estat de les obres del recinte febril de la Fabra i Coats .

2. Escola de Can Fabra .

3. Propera promoció d´habitatges.

4. Informació dels projectes culturals.

5. Altres informacions

 

Donat que es tracten temes directament relacionats amb l'escola, us volem convidar a venir a aquesta Comissió de seguiment de les obres de Fabra i Coats. 

En qualsevol cas, desde obres us informarem posteriorment sobre els temes particulars que sobre l'Escola allà es diguin.

 

Tambe avançar-vos que estem preparant un article sobre l'ampliació dels moduls i noves instal.lacions i accessos. Estem pendents de rebre planols definitius per part dels arquitectes del consorci d'Educació. Tan bon punt tinguem tota la informació d'últim nivell ho publicarem al web.

 

Mentrestant, volem desitjar-vos un molt bon estiu a tots i totes.

 

Comissió d'obres de l'escola Can Fabra.

 

Darrera actualització el Dilluns, 05 Agost 2013 23:10

Vist: 862

© Afa Can Fabra

Top Desktop version