Afa CanFabra

Switch to desktop Login

“Ni un dia més en barracons a l’Escola Can Fabra”

 

 

COMUNICAT DE PREMSA

“Ni un dia més en barracons a l’Escola Can Fabra”

  • Prop de 500 persones membres de l’Escola Can Fabra del barri de Sant Andreu, a Barcelona, han sortit al carrer per a manifestar el seu rebuig a que  els seus fills i filles comencin el proper curs escolar novament en barracons, després d’un nou endarreriment en les obres de construcció de l’edifici definitiu.
  • Els pares i mares de l’Escola Can Fabra del barri de Sant Andreu, a Barcelona, no accepten que els seus fills i filles comencin el proper curs escolar novament en barracons, després d’un nou endarreriment en les obres de construcció de l’edifici definitiu.
  • Desprès de 7 anys d’espera, aquesta hauria d’estar enllestida abans del 2 de setembre, data inicial compromesa pel Departament d’Ensenyament, per tal que el curs 2016-2017 es pugui iniciar amb total normalitat.
  • Les famílies es reuniran en assemblea el proper dimarts 31 a on decidiran les noves mobilitzacions si no hi ha novetats favorables.

 

Una marea verda, color identificador del CEIP Can Fabra, ha envoltat l’edifici en construcció que hauria de rebre l’escola des de començament del curs vinent.

Sota el lema, “Departament d’Ensenyament, no ens expliquis més pel•lícules”, les famílies i alumnes han denunciat en to irònic la situació amb pintades a la tanca d’obres basades en títols de pel•lícules com “2016 Odissea i sense espai” o  “L’escola interminable”.

El nombrós grup de persones que ha aplegat la convocatòria ha fet necessari  tallar la circulació dels carrers Sant Adrià i part de Segre, que són els que envolten l’escola.

Les famílies de l’escola Can Fabra van rebre amb indignació i decepció la informació facilitada pel Departament d’Ensenyament que les obres de l’edifici definitiu de l’escola Can Fabra no estaran enllestides a temps, el 2 de setembre de 2016, tal i com s’havia compromès, per tal que el curs 2016-2017 es pugui iniciar amb total normalitat.

L’Escola Can Fabra va obrir portes en barracons dins el recinte de la Fabra i Coats a Sant Andreu el setembre de 2009 amb tres grups de P3. Set anys desprès compta amb 16 grups, de P3 a 4rt de primària, amb 400 alumnes estudiant en uns mòduls ubicats en un solar molt limitat i cada cop més petit a causa de les obres de la nova escola que s’estan fent al seu entorn. D’un espai lliure per pati  de 1850m2 les obres han provocat dues reduccions successives que l’han deixat en només 660m2 per a 400 alumnes i sense cap pista esportiva. També el menjador ha quedat insuficient, de manera que molts alumnes mengen en les pròpies aules o en l’aula de psicomotricitat.

La situació s’ha tornat insostenible i les famílies no accepten que el nou curs, ja amb 450 alumnes, comenci sense el nou edifici en funcionament. Així, adverteixen que les instal·lacions actuals estan al límit de la seva capacitat i que no hi ha marge per encabir 50 nous alumnes de P3 sense sacrificar espais com la biblioteca o l’aula d’anglès, comptant ja que l’escola no disposa d’equipaments normals a les escoles com laboratori o gimnàs. A més a més, un trasllat un cop iniciat el curs és del tot inviable sense generar afectacions al funcionament normal de l’Escola.

 

7 anys en barracons, ni un més

Les famílies i alumnes porten 7 anys esperant el nou edifici, que ha acumulat nombrosos retards en les fases de projecte i licitació d’obres, fins al límit que l’any passat, després de la mobilització de les famílies, el Departament es va comprometre que el curs 2016-2017 s’iniciaria amb normalitat al nou edifici, evitant la dificultat que suposaria traslladar l’activitat escolar dels barracons al nou edifici en ple curs.

Les famílies han manifestat al Departament que en el marc de la conjuntura econòmica actual, els nens i nenes de l’Escola Can Fabra ja han patit en escreix els efectes de les retallades i falta d’inversions en nous centres educatius, i que aquesta situació no ha de perdurar i continuar recaient en un grup particular d’alumnes, el futur acadèmic del quals els pot abocar novament a barracons a l’etapa de l’educació secundària en el cas dels que acabin continuant els estudis en el futur IES Martí i Pous, un altre equipament escolar que fa anys que s’espera al barri de Sant Andreu.

Així mateix, les famílies agraeixen l’esforç i implicació de l’equip de mestres per fer que, en aquestes condicions, l’activitat docent es vegi afectada mínimament.

Noves mobilitzacions

Fartes de la situació, les famílies es reuniran en una nova assemblea el proper 31 de maig i decidiran noves accions per continuar reclamant al Departament d’Ensenyament que posi tots els mitjans necessaris per accelerar les obres i recuperar el temps perdut, ja que no accepten l’inici de curs sense el nou edifici. No estan disposades a acceptar que, un cop programada i en execució, no siguin capaços d'acabar-la pel nou curs causant un nou perjudici.

 

AFA Escola Can Fabra

© Afa Can Fabra

Top Desktop version