Bona tarda famílies,

Com ja sabeu, la Comissió d’Espai Migdia treballa per defensar i representar els interessos i opinions de totes les famílies de l’escola. Des de que va començar el curs, estem col·laborant amb el servei de menjador per millorar dia a dia.

La Comissió d’Espai Migdia està rebent les vostres preocupacions i suggeréncies. També estem en contacte continu amb Cet10 com a responsable del servei de menjador i amb la pròpia empresa de cuina, 9Natural Cuina.

Amb aquest missatge us volem transmetre el que estem treballant, les respostes a les vostres preguntes i també explicar-vos les propostes que la Comissió ha fet a l’escola i a Cet10/9NaturalCuina.

  • Els bitxos a les verdures. Ho hem parlat amb Cet10 i 9Natural Cuina per entendre per qué ha passat dues vegades en pocs dies. L’empresa de cuina ens explica que és verdura ecológica sense pesticides, el que fa més difícil evitar-los. De moment, la solució que ens donen és separar sempre la verdura i la patata i no portaràn cap col, coliflor, bròquil o romanesc perque des de cuina no es poden veure si estan al mig de la flor.  Us adjuntem una carta i un video d’un dels pagesos que conreen les verdures que mengen els nostres infants.
  • Respecte a la devolució del preu dels menús dels dos dies que s’han trobat bitxos a les verdures, ens responen “Del 1r dia (06/02/2020) s’hauria de retornar la part proporcional del 1r plat (demà us detallarem a quin import correspondria) i, en el cas del 2n dia (12/02/2020), tots els nens van menjar (per això es va determinar que es cuinaria per separat perquè, en cas de que es tornés a produir, poder oferir una alternativa), per tant, no s’ha de fer devolució de cap import.” La Comissió continuarà negociant aquesta qüestió, després de demanar i aconseguir una devolució parcial.
  • Neteja de taules, que sembla que està a càrrec dels infants. Pel que ens diuen, els nens col·laboren en les tasques del menjador: parar taules, omplir gerres, recollir els seus plats, netejar les taules, entre d’altres. Els monitors s’encarreguen de revisar i repassar, si s’escau. El que es farà a partir d’ara és revisar si cal una neteja en profunditat.
  •  Volem saber quin tipus de peix i de verdura es posa als nens perque els hi agrada i les famílies volen posar-ho a casa també. Cet10 ens facilitarà la informació que tinguin.
  • Sembla ser que alguns nens volen repetir de fruita, però no se’ls hi permet als del primer torn. Ens responen que “parlarem amb els monitors per a que, si veuen que el tamany de la fruita és petit, deixin repetir a aquells nens que vulguin. El que si ha de quedar clar és que, un cop han acabat l’àpat i han sortit al pati, ja no poden entrar al menjador a buscar més fruita o pa. Per això, de vegades, poden tenir la percepció de que “no se’ls deixa repetir”, tot i així ho comunicarem i compartirem de nou amb els monitors”
  •  El tomàquet triturat que es posa als nens, és natural, de pot o ecológic? Ens confirmen que el tomàquet és natural triturat no ecològic en envàs industrial.
  •  Iogurt amb o sense sucre. Hi ha famílies que volen sucre i altres que no. La posició de Cet10 ara per ara és posar un 5% de sucre al iogurt.
  • L’empresa de cuina ens va informar que posarien dues vegades per setmana peix, un dia congelat i un altre fresc. Però al gener no es va complir. El que ens responen és que el peix serà sempre congelat directament després de pescar-lo perquè des de Salut Pública es recomana. Depenent de les setmanes i de si hi ha festius pot haver-hi 1 ó 2 dies de peix. Des de la Comissió, us volem informar de que a partir d’ara revisarem el menú abans de que es publiqui per poder proposar canvis si fos necessari.
  • Les famílies tenen la sensació que no se’ls hi comuniquen prou els canvis a menjador i a espai migdia. Per part de Cet 10, ens diuen que están treballant amb els nens el tema del menjar sa i ecológic i està funcionant molt bé. A partir d’ara, la Comissió treballarà amb Cet 10 per millorar la comunicació cap a les famílies. A la web de l’escola hi ha informació sobre les activitats, i també s’ha enviat per tokapp.

Ara per ara, aquesta és la informació que tenim. Continuarem treballant-hi i us informarem dels avenços que fem, a més de respondre les vostres preguntes.

Com veieu, aquesta és una comissió amb molta feina i molt interessant. Us engresquem a unir-vos a nosaltres en aquesta tasca!

Comissió d’Espai Migdia
Migdia.afacanfabra@gmail.com