Des de la Comissió Espai Migdia volem agrair a les famílies la vostra participació a l’enquesta que us vam fer al mes de novembre.

La idea d’aquesta enquesta era: per una banda, posar al vostre coneixement els canvis que volem fer de manera progressiva al menú actual dels nostres infants per aconseguir una alimentació saludable tot seguint les recomanacions de la guia de l’Agència de la Salut Pública de Catalunya.

https://salutpublica.gencat.cat/web/.content/minisite/aspcat/promocio_salut/alimentacio_salu dable/02Publicacions/pub_alim_inf/guia_alimentacio_saludable_etapa_escolar/guia_aliment acio_etapa_escolar.pdf

D’altra banda, conèixer la vostra opinió al respecte i actuar de forma conseqüent amb els resultats de l’enquesta.

RESULTATS DE L’ENQUESTA

 

 

 

La Comissió s’ha reunit dues vegades amb: l’empresa que gestiona l’espai migdia, la Fundació CET10; l’empresa de cuina que s’encarrega de l’elaboració diària dels menús, 9 Natural cuina i amb la direcció de l’escola.

A la primera reunió vam parlar dels canvis que la Comissió volia fer del menú i de la realització de l’enquesta. Desprès d’aquesta reunió els canvis que s’han fet a partir de les nostres propostes són:

 

  • Eliminar les postres ensucrades: iogurt ensucrat i gelat.
  • Especificar les verdures, el peix, la carn i els mètodes de cocció de cada menjar.
  • Vitamina C, ferro i calci. El dia que hi ha aliments rics en ferro, les postres han de ser fruita rica en vitamina C per facilitar la seva absorció. Descartar el iogurt ja que el calci disminueix la seva absorció.
  • La fruita i verdura ha de ser sempre de temporada.

 

Els canvis que volem continuar fent de manera progressiva desprès de conèixer el resultats de l’enquesta són:

  • Reduir, no eliminar, el consum de carn vermella del menú escolar. La freqüència recomanada per l’OMS, PREME i AECOSAN és de 0-1 ingesta/setmana.
  • Reduir a un màxim de dues vegades al mes els fregits.
  • Introducció de cereals integrals. Actualment ja s’ofereix l’arròs integral.
  • Introduir l’hàbit de la higiene dental a tots els nivells.

A la segona reunió ens vam enfocar en les activitats que es realitzen durant el temps d’esbarjo i la gestió de conflictes que es produeixen. Els punts més importants que varem tractar són els següents:

 

  • Es buscarà la manera de millorar la comunicació entre les famílies i les monitores mentres hi hagi mesures COVID.
  • No es posen ni es posaran dibuixos animats, cançons inadequades, etc.
  • Treballarem conjuntament per garantir unes activitats que fomentin valors com el respecte, la igualtat, la solidaritat, etc.
  • Les Comissións d’Espai Migdia i de Coeducació, Igualtat i Diversitat ens vam reunir per parlar de possibles propostes d’activitats durant el temps lliure i presentar-les a CET10.
  • La Comissió Espai Migdia vol col·laborar amb altres comissions per crear activitats que els infants puguin fer durant el temps d’esbarjo.

 

Si teniu dubtes o voleu consultar-nos qualsevol cosa, podeu contactar amb nosaltres a través de correu electrònic a l’adreça migdia.afacanfabra@gmail.com.

Així mateix, ens agradaria molt tenir més participació a la Comissió i, per això, fem una crida i convidem a les famílies que esteu interessades a formar part de la Comissió Espai Migdia.

Per últim, volem compartir aquesta notícia que ens sembla important ja que és molt adient a la línia que vol seguir aquesta Comissió:

https://laciutat.cat/laciutatdebarcelona/barcelona/barcelona-canviara-el-menu-de-30-escoles-de-la-ciutat-per-fer-lo-mes-saludable

Salutacions,

Comissió Espai Migdia