El divendres 29 de març vam tenir el plaer i el luxe de rebre la visita d’en Jaume Centelles a la nostra biblioteca.

En Jaume és un mestre jubilat però encara molt vinculat al món de l’educació. Ha treballat durant 39 anys a l’escola Sant Josep – El Pi de l’Hospitalet de Llobregat fent diverses tasques, especialment a l’educació infantil i com a responsable de la biblioteca escolar.

Col·labora habitualment amb la revista Guix (Viure la lectura) i amb la revista Mi biblioteca. Participa del grup de treball “Passió per la lectura” adscrit a l’Associació de Mestres Rosa Sensat i col·labora amb el servei de biblioteques de l’Ajuntament de l’Hospitalet.

Actualment, també col·labora al programa de Catalunya Ràdio “L’ofici d’educar” amb la secció Llibres per somiar, on cada setmana presenta un llibre de literatura infantil o juvenil.

En Jaume ens va delectar amb  un menú literari ben suculent i llaminer.

L’aperitiu va consistir en 25 llibres i àlbums il·lustrats disposats a les cadires. D’un cop d’ull, el llibre ens va triar a cada una de nosaltres.

De primer, la degustació d’un àlbum sobre el llop ferotge, “La colección del abuelo” de Bruna Valls i Javier García Sobrino, editat per Edelvives.

De segon, tota la resta de llibres i àlbums que teníem a les mans les assistents. Cada un, relacionat d’alguna manera amb l’anterior, els anà comentant amb una passió encomanadissa.

I, de postres, petits fours de contes per als infants que es van congregar a dos centímetres d’en Jaume amb els ulls ben esbatanats per a no perdre’s ni un detall del que estaven veient i sentint.

Si us ve de gust, podeu passejar-vos pel seu blog INVITACIÓ A LA LECTURA. Hi podeu trobar crítiques literàries, novetats i moltes, moltes, infinites recomanacions de bons i grans llibres.

Realment, ha estat un plaer!